Çift Aşamalı Temizlik 101 lll Çift Aşamalı Temizlik Nedir ?

16-03-2022 03:53
Çift Aşamalı Temizlik 101 lll Çift Aşamalı Temizlik Nedir ?

ÇİFT AŞAMALI TEMİZLİK 101

Cilt temizliği, cildimizin yüzeyinde biriken tüm kalıntıları arındırmak için cilt bakım rutinimizin ilk aşamasıdır.  Cildimiz sebumla beraber tozlar, bakteriler, makyaj kalıntıları, güneş koruyucu kalıntıları ve diğer birçok parçacıkla sürekli temas halindedir. Bu kalıntılar gözeneklerimize derinlemesine nüfuz eder. Bu durum da sivilce, siyah nokta, hassasiyet gibi diğer birçok cilt problemine neden olabilir. Temizleme adımını cildimizi derinlemesine arındıran ancak bunu yaparken cilt bariyerine zarar vermeyen, cildi kurutmayan ürünlerle ve yöntemlerle gerçekleştirmeliyiz. İşte bunun için sizlere harika bir önerimiz var: Çift aşamalı temizlik!

Çift Aşamalı Temizlik Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Çift aşamalı temizlik, bakım rutininde ilk adımda yağ bazlı bir temizleyici kullanıp, ikinci adımda su bazlı temizleyici kullanarak yapılan cilt temizliğidir.

Uzun ve yorucu bir günün ardından cildi iki kez temizleme adımı kulağa yorucu bir rutin gibi gelebilir ancak çift aşamalı temizliğin tüm faydalarını öğrendikten sonra her gün uygulamak için heyecanlanacaksınız!

 

• Çift aşamalı temizliğin ana faydası, ciltten tüm kalıntıları nazik ama etkin bir şekilde temizlemektir. Benzer benzeri çözer mantığı ile gözeneklerde biriken yağ bazlı kalıntıları yağ bazlı temizleyiciler daha başarılı şekilde arındırırlar.

 

• Gözenekler derinlemesine arındırıldığı için sivilce, siyah nokta, yağ bezesi, genişlemiş gözenek problemlerinin çözülmesini sağlar. 

 

• Gözenekleri tıkama eğilimi yüksek olan güneş koruyucuları etkin bir şekilde temizler. Bu nedenle güneş koruyucuların sebep olduğu akne problemini önlemeye yardımcı olur.

 

• Cilt bakım rutininizin verimli olması için kullanılan ürünlerin cildin daha derinine nüfuz etmesi önemlidir. Çift aşamalı temizlik, cilt yüzeyindeki kalıntıları arındırarak temizlik adımından sonra kullanılacak ürünlere cildi hazırlar. Bu sayede ürünlerin daha derine nüfuz etmesini sağlar ve kullanılan cilt bakım ürünlerinden alınan etki daha da artar.

 

• Cilt yüzeyinden arındırılamayan kalıntılar yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Ciltte oksidatif hasara, kolajenin parçalanmasına, kırışıklıkların artmasına ve güneş lekelerinin gelişmesine neden olabilirler. Bu tarz endişelerden kaçınmak için günde bir kez çift aşamalı temizlik yapmak önemlidir.

 

• Cildinizin yüzeyinde biriken cansız deri hücrelerini gidermeye yardımcı olur, bu sayede ciltteki mat görüntüyü giderir ve cildinize ışıltı verir.

Çift Aşamalı Temizlik Adımları Nelerdir ve Nasıl Uygulanır?

Çift aşamalı temizlikte uygulanan adımlar, cildinizi sadece su ile yıkayarak veya tek temizleyici kullanarak elde edebileceğinizden daha kapsamlı bir temizlik sağlamaya yardımcı olacaktır.


1.Aşama-Yağ Bazlı Temizleyici

-Cildinizin ve ellerinizin kuru olduğundan emin olduktan sonra yağ veya balm formdaki yağ bazlı temizleyiciden yeterince miktarda alıp cildinize masaj yapmaya başlayın.

-1 dakika boyunca cildinize dairesel hareketlerle masaj yapmaya devam edin. Göz ve dudak makyajınız var ise önce cildinize daha sonra göz çevrenize ve dudaklarınıza masaj yapın.

-Ardından bir miktar su ile ellerinizi ıslatın ve ıslak ellerinizle cildinize masaj yapın. Bu adımda yağ bazlı temizleyiciniz suyla beraber emülsifiye olup adeta bir süt formuna dönüşecektir. Süt kıvamında biraz daha masaj yaptıktan sonra cildinizi bol suyla durulayınız ve cildinizi kurulamadan ikinci aşamaya geçiniz.

2. Aşama

-İkinci aşamada cilt yüzeyince kalan yağ bazlı temizleyici kalıntıları su bazlı temizleyici yardımıyla derinlemesine temizlenir. Su bazlı temizleyicinizden yeterli miktarda alıp cildinize 1 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın.

-Ardından bol su ile cildinizi arındırarak çift aşamalı temizliğinizi tamamlayın. Cildinizi kuruladıktan sonra pırıl pırıl bir cilde merhaba deyin!

 


Çift Aşamalı Temizlik Mitleri

Çift aşamalı temizlik yapmanın zararlı olduğunu iddia eden kafa karıştırıcı bazı mitler var. Gelin bunları yakından inceleyelim.

1)Yağ bazlı temizleyiciler gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna neden olur.

Aslına bakarsak tam tersi işlevi yerine getirirler! Yağ bazlı temizleyiciler cildiniz tarafından üretilen fazla sebumu arındırmaya yardımcı olur. Gözenekleri tıkayan yağ bazlı kalıntıları derinlemesine arındırdığı için akne oluşumunu engeller. Ancak ikinci aşamada su bazlı bir temizleyici ile arındırmayı unutmayın.

2)Çift aşamalı temizlik cildi fazla temizlediği için kuruluğa neden olur.

Ciltteki makyaj kalıntılarını, güneş kremini, fazla sebumu ve diğer kalıntıları çok sert bir su bazlı temizleme ürünüyle tek adımda fazlasıyla temizlemek cildin sebum dengesini bozabilir. Bunun yerine iki nazik temizleyiciyle cildi arındırmak, cildi kurutmadan sebum dengesi sağlamaya yardımcı olur. Unutmayın çift aşamalı temizlik cildi fazla değil, etkili ve yeteri kadar temizlemeye yardımcı olur.

3)Makyaj yapmıyorsam çift aşamalı temizliğe gerek yoktur.

 

Çift aşamalı temizlik sadece makyaj kalıntılarını temizlemek için değil, ciltte fazla üretilen sebumu dengelemek , gözenekleri derinlemesine arındırarmak, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemek ve güneş koruyucu kalıntılarını temizlemek için de uygulanır. Makyaj yapmıyorsanız bile cildinizi günde bir kez akşam rutininde çift aşamalı temizlikle temizlemelisiniz.


Çift Aşamalı Temizlikle Uygun Ürünleri Nasıl Seçmeliyiz?

Eczacı formülasyonları ile geliştirilen Nymfea temizleyici ürün serisi ile tüm ciltlere hitap eden uygun bir temizleme ürünü bulmak artık çok kolay. Nymfea yağ bazlı ve su bazlı temizleyicileri yakından inceleyelim:

Yağ Bazlı Temizleyiciler

1)Nymfea Siyah Nokta Karşıtı Temizleme Balmı

Nymfea Temizleme Balmı katı kıvamlı, suyla birleşerek süt formuna dönüşen bir yağ bazlı temizleyicidir. Gözenekleri derinlemesine arındırma etkisiyle cildinizde biriken tüm kalıntıları arındırır. Katı kıvamı cilt ısısıyla beraber eriyerek konforlu bir temizleme sağlar. Suyla birleşerek ciltten kolayca arınır.


2)Nymfea Siyah Nokta Karşıtı Temizleme Yağı 

Nymfea Siyah Nokta Karşıtı Temizleme Yağı likit kıvamlı, gözenekleri derinlemesine arındırma gücü ile siyah nokta oluşumuyla savaşan yağ bazlı temizleyicidir. Suyla birleştiğinde süt formuna dönüşerek ciltten kolayca arınır. Gözenekleri tamamen arındırır, ince dokusuyla ciltte kalıntı bırakmaz.






Su Bazlı Temizleyiciler

1)Nymfea Nemlendiren Konsantre Köpük Temizleyici

Nymfea Nemlendiren Konsantre Köpük Temizleyici kuru ve hassas ciltler için formüle edilen su bazlı bir temizleyicidir. Cildi kurutmadan nazik bir şekilde temizler. Temizlik sonrası nemli bir doku bırakır. Konsantre köpük formuyla uzun süreli kullanım imkanı sunar. Hassas ciltleri yatıştıran panthenol, allantoin gibi aktifler içerir. Sülfat, boya ve parfüm içermez.







2)Nymfea Arındırıcı Konsantre Köpük Temizleyici

Nymfea Arındırıcı Konsantre Köpük Temizleyici yağlı ve karma ciltler için formüle edilen sebum dengeleyici su bazlı temizleyidir. Cildi derinlemesine arındırırken sebum dengesini bozmaz, kurutmadan etkili temizlik imkanı sunar. Konsantre köpük formuyla uzun süreli kullanım imkanı sunar. Çinko, çay ağacı yağı gibi aktif bileşenlerle sivilce oluşumunu önler. Sülfat, boya ve parfüm içermez.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.