Sivilceler İçin Çözüm Önerileri

10-10-2022 15:40
Sivilceler İçin Çözüm Önerileri

Sivilceler İçin Çözüm Önerileri

En sık görülen cilt hastalıklarından biri olan sivilceler, hemen hemen herkesin bir dönem tadını kaçırmış ve sivilceler için çözüm önerileri arayışı içerisine girmiştir. Her yaş grubunda kadın, erkek fark etmeksizin görülen sivilceler özellikle ergenlik ve hormonel bozukluklar durumunda çok daha fazla gözlemlenmektedir. Üstüne hassas bir cildiniz varsa sivilce tedavisi ve kullanılan ürünlerin önemi çok daha artacaktır.

Sivilceler için çözüm önerileri sunmadan önce en temel etmenlerine detaylı bir şekilde ineceğiz. Sorunu tanımadan çözüm uygulamak doğru bir yöntem olmayacaktır. Sivilcenizin oluşma sebebinden tutun çeşidine kadar çözüm alternatifleri değişkenlik gösterecektir. Bu yüzden yazımızın içerisinde Sivilce Neden Oluşur? Sivilce Çeşitleri Nelerdir? Sivilceler İçin Çözüm Önerileri ve Sivilceler İçin En Etkili Kremler neler konu başlıkları altında sizler için detaylandırdık. Şimdi gelin hep beraber sivilceler için çözüm önerileri yazımızı inceleyelim.

Sivilce Neden Oluşur?

Sivilceler için çözüm önerileri arayışından önce onlarla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için sivilce oluşumunun nedeni hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Sivilce neden oluşur? Sorusunun birçok cevabı bulunmaktadır. Kimi sivilcelerin sebebi ergenlik olabiliyorken kimisinin de cilt tipiyle doğru orantılı olabilir. Ya da son zamanlarda beslenmemizdeki sağlıksız değişiklik sonucunda istenmeyen sivilceler meydana gelebilir. Neden ne olursa olsun doğru çözümü bulduğunuz takdirde sivilceler ile baş etmek çok daha kolay olacaktır. Aşağıda sizlere sivilce neden oluşur? Birkaç alt başlık altında derledik. Şimdi gelin detaylarıyla inceleyelim;

Genetik Faktörler: Bazen ne kadar sağlıklı beslensek de ne kadar cildimizi temizlesek de sivilcelerden kurtulamıyoruz. Böyle zorlayıcı durumlarda genetik faktörlere değinmemiz çözümümüzü çok daha kolay hale getirecektir. Cildimizi ve taşıdığımız genetik faktörleri tanıdığımız halde doğru çözümü bulmamız sivilcelerden kurtulmamıza yardımcı olacaktır. Eğer yağlı veya karma bir cilde sahipseniz kullandığınız ürünlerinizin bu yöndeki özelliklerine dikkat etmeniz gerekebilir.

Beslenme: Aslında cildimizde oluşan bütün problemlerin başında yatan sebep beslenmedir. Yeterli ve dengeli beslenmediğimiz takdirde vücudumuz tepki olarak çeşitli belirtiler gösterir. Bu kimi zaman bir saç döküntüsü olurken kimi zaman da bir sivilce olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeli ve özellikle de yeterli miktarda su tüketimi yapmalıyız.

Hormonlar: En ağrılı ve sevmediğimiz sivilceler aslında hormonel sivilcelerdir. Diğer sivilce nedenlerine göre çok daha kolay ayırt edebileceğiniz ve sebebini direkt olarak anlayabileceğiniz sivilcelerdir. En basit haliyle adet döngünüzün yaklaşmasıyla ortaya çıkar ve oluşan sivilceler uzun süre kalabilir. Hormonel sivilceler cildin altında derin, kırmızı ve ağrılı olacağı için günlük hayatınızı da bir hayli olumsuz etkileyecektir.

Özellikle de polikistik over sendromuna sahip olan kişilerde hormonel sivilceler yaygın bir şekilde görülür. Stres, sıkıntı ve üzüntü durumunda hormonel seviyesine etki edeceği için sivilce oluşumunuzu şiddetlendirebilir. Bunların yanı sıra adet düzensizliği, vücutta tüylenme, saç döküntüsü ve vücutta ağrılı sivilceler gözlemlediğiniz takdirde hormonel bozukluğunu göz önünde bulundurabilirsiniz.

Yanlış Kozmetik Ürün Kullanımı: Sivilce neden oluşur? Sorusunu ne kadar kendimize sorarsak soralım doğru cevabı bulmak biraz zaman alıyor. Çünkü en son nedenlerden biri olarak kullandığımız ürünler aklımıza gelmektedir. Oysa yanlış kozmetik ürün kullanımı sivilce oluşumunun başında gelen etmenlerdir. Kullandığınız kozmetik ürünlerini cildinizi ve sivilce nedenini tanıyarak tercih ederseniz çok daha doğru olacaktır.

Sivilce Çeşitleri Nelerdir?

Sivilceler arasında en sık rastlananı ergenlik sivilceleri olsa da birçok çeşidi bulunmaktadır. Cildimize doğru ürünü kullanabilmek ve sivilceler için çözüm önerileri bulabilmek için sivilce çeşitleri nelerdir? Sorusunu detaylarıyla sizler için cevaplandırdık. Şimdi gelin hep beraber sivilce çeşitleri nelerdir? İnceleyelim.

Açık Komedon-Siyah Nokta: En çok ergenlik döneminde oluşan açık komedon sivilce çeşidi gözeneklerinizin üstü açık olmasıyla siyah nokta haline dönüşür. Açık olan bu gözeneklerin içerisinde biriken yağ hava ile temas ederek okside olur ve siyah noktaya dönüşür. Yoğunluk olarak T bölgesinde gözlemlenen bu sivilce çeşidini sıkmak önerilmemektedir. Sıkıldığı sürece iltihaplanma yaparak

Kapalı Komedon-Beyaz Uçlu Yağ Butonu: Siyah noktaya nazaran cildin altında kalan kapalı komedon sivilce çeşitleri beyaz veya soluk sarı renginde gözlemlenir. İçerisinde biriken yağ dışardaki hava ile temas etmediği için rengini korur ve tedavi edilmediği takdirde uzun zaman yerini korur. Tabi kimi zaman kapalı komedon açılığ siyah noktalar halinde değişim gösterebilir. Sonuç her ne olursa olsun sivilcelerinizin sıkılması önerilmez. Aksi halde iltihaplanma göstererek cildinizde iz bırakabilir.

Papül & Püstül: Açık ve kapalı komedon sivilce çeşitlerinden biraz daha farklı olan bu sivilce çeşidi P.acnes bakterisinden dolayı cildimizde kırmızı küçük şişlikler şekilde görünür. İçerisinde barındırdığı bu bakteriler deri altında iltihaplanmaya sebep olacağı için hassasiyet yaratabilir ve bununla beraber ağrılı olabilir.

Nodüler Sivilce & Kistik Sivilce: Derinizin altında şişmiş ve büyük yumrular şeklinde sivilceler gözlemliyorsanız nodüler sivilce çeşidiyle karşı karşıyasınız. Bu yumruların içi iltihapla dolu olduğu için size ağrı verecek ve oldukça hassas olacaktır. İltihaplanma arttıkça yumru büyümeye başlar ve rengi de giderek kızarır. Sivilcenin durumunu kötüleştikçe acı ve hassaslık giderek artacaktır. Kökünü cilt dokusunda bırakan nodüler sivilce tekrarlamaya meyilli olacağı için dermatolog tarafından tedavi edilmesi çok daha doğru olacaktır. Yine aynı şekilde her sivilce çeşidi gibi nodüler sivilceleri de sıkmanız sonucunda kalıcı yara izi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Erişkin Sivilcesi: Bu sivilce çeşidi kimi zaman hormonel değişiklikler yüzünden kimi zaman stres oranının artmasından kaynaklı kimi zaman da yanlış bakım ürünü kullanmaktan dolayı meydana gelmektedir. Bu dönemde görülen erişkin sivilceleri şiddetli ve oldukça inatçıdır.

Ergen Sivilcesi: Ergenlik döneminin korkulu rüyası olan ergenlik sivilcesi 10 – 12 yaşlarında başlayıp 25 yaşına kadar zaman zaman görülebilir. Ergenlik sivilcelerin önüne geçmek ve çok daha sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için doğru ürün kullanmak, dengeli ve yeterli beslenmek ve cilt temizliğinin aksatılmaması gerekmektedir. Ve olmazsa olmazı kesinlikle sivilceler sıkılmamalıdır.

Sivilceler İçin Çözüm Önerileri

Sivilce problemi yaşayan kişilerin sivilceler için çözüm önerileri arayışı her daim devam etmektedir. Kadın, erkek, ergen veya yetişkin fark etmeksizin hepimizin sorunu olan sivilcelerden eminim hepimiz kurtulmak istiyoruz. Tabi bunun için de çeşitli çözüm arayışlarına girmemiz kaçınılmaz oluyor. Peki sivilceler için çözüm önerileri nelerdir? Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Öncelikle sivilceye neden olan etmenleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Sivilcenin neyden kaynaklandığını bildiğimiz takdirde çözüm önerisi bulmak çok daha kolay olacaktır. Sivilceler için çözüm önerisi dediğimizde akla ilk gelen şüphesiz ki cilt temizliğidir. Herhangi bir ürün kullanmadan önce cildimizi temiz tutmayı bilmemiz gerekir. Makyajlı uyumamak, günlük havlu veya havlu peçete kullanmak ya da yastık kılıflarınızı sık sık değiştirmek cildimizi temiz tutmakta önde gelen durumlardır. Bahsettiğimiz bu şeyler sivilce oluşumunu daha çok arttıracağı için dikkat edilmesi gerekir.

Cilt temizliğinize özen gösterdikten sonra sivilcelerin ciltten arındırılması için ve cilt bariyerinin tekrar güçlendirilmesi için cilt tipine uygun sağlıklı temizleyici ürünler kullanılması gerekir. Vücut tipinize göre haftada bir veya iki kez peeling uygulayarak da cildinizin yenilenmesine yardımcı olursunuz ve cilt bariyerinin güçlenmesini sağlarsınız. Özellikle de karma ve yağlı bir cilde sahipseniz sebum üretimini kontrol altına almanız gerekir.

Sivilceler için çözüm önerileri dediğimizde en temel noktalardan birisi de gözeneklerin derinlemesine temizleyerek arındırmaktadır. Bunun için de gözenekleri tıkamayan cilt bakım ürünlerini kullanmanız doğru olacaktır. Kullanacağınız ürünlerde sivilceleri önlemek için komedojenik cilt bakım ürünlerini tercih etmeye çalışınız. Tabi ne kadar dikkat edersek edelim zamanla cildimizdeki gözenekler dolacaktır. Bunun için de sivilce maskeleriyle, siyah nokta bantlarıyla cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Cildinizi ne kadar temizler ve sivilce oluşumuna fırsat vermezseniz işiniz o kadar kolay olacaktır. Kullandığınız ürünlerde temizliğin yanı sıra kolajen ve nem takviyesi yaparak cildin bariyerini sürekli güçlendirmeye yönelik ürünler kullanabilirsiniz. Tabi her ne ürün kullanırsanız kullanın cildinizin hassaslık boyutunu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Aksi halde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.


Sivilceler İçin En Etkili Kremler

Sivilce problemi yaşayan herkesin en merak ettiği şey şüphesiz ki sivilceler için en etkili kremler olmaktadır. Fakat sivilceler için en etkili kremler kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Çünkü her insanın cilt tipi ve cilt sorunları farklılık gösterir. Cildimizi ve cildimizdeki sorunları tanıdıktan sonra doğru ürün tercihi ile sivilcelerimize çözüm bulabiliriz.

Nymfea ürünlerinde sivilceler için en etkili kremler dediğimizde sivilce karşıtı seri karşımıza çıkmaktadır. Zengin içeriğe sahip olan bu cilt bakım serisi sivilce konusunda şikâyeti olan kişiler için hazırlanmıştır. Sivilce karşıtı serileri doğal özütler, termal su ve minerallerle desteklenmiş organik ve sağlıklı bir şekilde hazırlanarak günlük ya da haftalık kullanımlara uygundur.

Bunun yanı sıra cildinizin sivilceler için en etkili kremler neler bulabilmek için cilt tipinizi tanımanız gerekmektedir. Karma ve yağlı cilde sahipseniz sebum dengeleyici ve su bazlı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kuru bir cildiniz var ise nemlendirici ve yine su bazlı olmasına özen göstermeniz gerekir. Son olarak da hassas bir cildim var diyorsanız yoğun nemlendirici ve içerik olarak hassas ürünleri tercih etmeniz doğru olacaktır.

Sivilceler için en etkili kremler neler cilt yapınıza göre bulduktan sonra güneş kremleri ile de destekleyebilirsiniz. Doğru ve cilt tipinize uygun güneş kremi kullanmak sivilceleriniz için de oldukça önemlidir. Çünkü güneş sivilcelerinizin iz bırakmasına sebep olacaktır. Ayrıca sivilcelerinizin ve sivilce izlerinizin geç iyileşmesine neden olacağı için yaz kış güneş kremi kullanmak cildinizin sağlığı için oldukça önemlidir.

Sivilce problemleri her ne kadar yağlı ciltlerin sorunu olarak görünse de aslında her cilt problemin kendine göre belirli zorlukları vardır. Kendi cilt tipinize göre sivilceler için en etkili kremler neler öğrenebilmek için önce cilt tipinizi tanımalı daha sonra da doğru tercihler yapmanız gerekmektedir. Nymfea sayesinde cilt tipiniz ne olursa olsun her cilt tipine uygun kremleri bulabilir günlük rutininizin birer parçası haline getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.